FAQ

Antwoord op de meest gestelde vragen in de zoektocht naar een bruidsfotograaf

We hebben nog nooit een fotoshoot gedaan! Wat nu?

Dat maakt helemaal niets uit. Ik zal er voor zorgen dat jullie je op je gemak voelen tijdens de shoot en dat het vooral leuk en gezellig is. Geniet ook nog even van de tijd die jullie met zijn tweeën kunnen doorbrengen op de trouwdag. Uiteraard hoeft een shoot geen uren te duren. Een uur tot 1,5 is meer dan voldoende.

Hoe lang van te voren moeten wij je boeken?

Dat hangt erg af van de datum (en de maand) waarin jullie gaan trouwen. Kiezen jullie voor een populaire maand en een vrijdag bruiloft? Zorg dan echt dat je op tijd bent. Soms worden deze datums al een jaar van te voren geboekt, maar doorgaans is het ca. 4-8 maanden. Natuurlijk kunnen jullie het altijd proberen en mij een berichtje sturen via het contactformulier.

Wat is je werkgebied?

Ik woon in Marknesse (Flevoland), maar ik werk door heel Nederland. Van Groningen tot Maastricht, geen probleem! De reiskosten tot 30 km vanaf Marknesse zijn inbegrepen, verder weg is dat € 0,19 p/km. Trouwen jullie in het buitenland en willen jullie graag een fotograaf 'meenemen'? Dat is ook mogelijk. Neem dan contact met me op voor een passende offerte.

Krijgen we digitale bestanden?

Natuurlijk! Jullie krijgen samen met het album een USB met daarom de hele selectie in hoge en lage resolutie en alles is nabewerkt. Jullie kunnen dus zelf ook afdrukken laten maken.

Worden alle foto's bewerkt?

Ja. Op jullie trouwdag wil ik alles op een zo goed mogelijke manier vastleggen, ook qua compositie en belichting. Ik leg het geheel in een journalistieke wijze vast. Na het maken van de selectie ga ik iedere foto nabewerken. Ik gooi er in weze mijn eigen sausje overheen, zodat iedere foto nog mooier wordt.

Hoe lang duurt het voordat het klaar is?

Binnen 1-3 dagen na de bruiloft heb ik al een preview voor jullie klaar. Zo kunnen jullie lekker snel de dag herbeleven, met alles vers in het geheugen. Binnen twee weken krijgen jullie een proef van het album. Pas als het album van jullie kant akkoord is, gaat hij naar de drukker. De levertijd is dan nog 5-8 weken.

Er staat toch geen logo op de foto's?

Nee! De foto's van jullie droomdag worden niet bedolven onder logo's of andere teksten. Zo zijn de foto's echt van jullie én jullie kunnen ze gewoon laten afdrukken.

Kunnen we ook een fotoshoot vooraf doen?

Vinden jullie het lastig om op de foto te gaan en willen jullie even oefenen of jullie willen graag een foto voor de trouwkaart? Dan kunnen we vooraf nog een loveshoot plannen. In ongeveer een uur leren we elkaar vast goed kennen en maken we mooie foto's. De kosten hiervoor bedragen € 125,- mits jullie je trouwfotografie bij mij hebben geboekt.

Nemen we de planning nog door?

Ja. Ik neem in de aanloop van de bruiloft per mail contact met jullie op. Ik vraag dan om de planning en alle adressen. We maken dan ook een afspraak voor een balafspraak, het liefste ongeveer een week voor de bruiloft. We spreken alles door en zetten de puntjes op de ï, zodat er niets mis kan gaan.