Gepubliceerd: Een fantastische dag vol verrassingen!

Frans & Jentine

04.05.2020

Bron: TROUW Magazine

Wel of geen corona, voor Frans en Jentine stond één ding als een paal boven water: hun trouwdag ging hoe dan ook door. Ze kijken terug op een fantastische dag vol verrassingen. “Tegen alle stellen die door corona moeilijke beslissingen moeten nemen, zeggen wij: denk makkelijk, laat het doorgaan en vier je dag!”

Frans en Jentine zijn duidelijk. Het verhaal over hun trouwdag mag niet alleen gaan over corona. Niet voor niets was het een verboden woord op 4 mei 2020, de dag dat ze elkaar trouw beloofden. Een feest moest het worden en dat werd het. Voor familie én vrienden. 

Losse schroeven

In november 2019 vroeg Frans Jentine ten huwelijk. Het liefst had hij voor die gelegenheid groots uitgepakt, want Frans houdt van uitbundig vieren. Maar omdat hij rekening hield met de ‘kleine wensen’ van Jentine, ging hij op een gewone donderdagavond op de knieën. Ze prikten twee data: op 4 mei trouwen in het gemeentehuis en op 22 mei een groot feest – dat laatste was vooral naar de wens van Frans. Van Jentine had het ook wel een intiem feestje mogen zijn. Lachend: “We verschillen daarin”. Een paar maanden later brak de coronacrisis in Nederland uit. Alles kwam op losse schroeven te staan, maar na de eerste schrik, waren Frans en Jentine heel duidelijk. “Wij wilden trouwen. Klaar.”

De eerste beslissing was om voor één datum te gaan, in plaats van twee. Het werd 4 mei en dat betekende dat de ringen weer naar de juwelier moesten voor een nieuwe inscriptie. “Een kleinigheidje. De juwelier zie al: ‘Jullie zijn niet de eersten’. Lastiger was het om bepaalde gasten af te zeggen. Het ging dan meer om partners-van- nog steeds niet leuk om te doen natuurlijk, maar iedereen reageerde begripvol.”

Tuin

Het feest verplaatsten ze naar de door een hoge heg omheinde tuin van Jentine’s ouders aan de Singel. Jentine’s moeder en ceremoniemeesters zwager Piet en schoonzus Jacolien beloofden alles te regelen – het zou een prachtige dag worden verzekerden ze het aanstaande bruidspaar. “Toen kon ik het ook echt uit handen geven”, vertelt Jentine. 

Frans en Jentine besloten verder hun trouwdag op te delen in tijdvakken. Ieder tijdvak was voor een gezelschap van dertig gasten. Zo konden ze toch zo veel mogelijk gasten uitnodigen. De ceremonie in het gemeentehuis was alleen voor vrienden, terwijl de kerkdienst door familie werd bezocht. Via een livestream keken anderen wel mee. Ook het feest ging in tweeën: eerst familie, daarna de vrienden.

De dag zat boordevol verrassingen. De entourage met gouden vlaggetjes, lampionnen en veel bomen was bijzonder feestelijk. Door het hele huis hing een meterslange slinger met foto’s van Frans en Jentine en in de tuin prijkte een bord met een mooie opdracht voor die dag: vandaag vieren wij de liefde. Heaters zorgden in de late uurtjes voor warmte, de gasten voor gezelligheid. Overal was taart te krijgen en later op de dag en in de avond verzorgde De Jachthut uit Tollebeek de catering. “Omdat we helemaal nergens van af wisten, vielen we van de ene in de andere verbazing. Onze dag kreeg daardoor zo’n bijzonder tintje, ook door de mooie locatie. We hebben zelfs tegen elkaar gezegd: als het op de gebruikelijke manier was gegaan, hadden we het niet zo gehad. Van ons had het dus niet anders gehoeven. Het was gewoon goed.”

Publicatie in

Trouwlocatie

Fotolocatie

5/5

“Wij hebben in deze lastige tijd een fantastische dag gehad, en dit mede dankzij Marieke, onze fotograaf. Onze wensen zijn echt terug te zien op de foto’s. Zeker een aanrader.“

Trouwfotograaf Urk

Gepubliceerd: Een fantastische dag vol verrassingen!

Enthousiast geworden? Neem dan contact op en doe de trouwdatum check! Ik laat jullie snel weten of de datum nog beschikbaar is.